Alegerea Hotei

50…60…90…

Unul din cele mai importante parametre este latimea hotei. Latimea hotei trebuie sa coincida cu latimea aragazului. In caz contrar hota nu va lucra efectiv. Apoi alegem productivitatea hotei, cit de repede hota scoate mirosurile neplacute din bucataria. Conform normelor sanitare aerul la bucatarie, cind lucreaza aragazul, trebuie sa fie schimbat 10-12 ori per ora. Pentru o bucatarie standarta (9 sau 12 m2) este nevoie de o hota cu productivitate 243 до 324 м3/ora. Asupra efectivitatii poate influenta lungimea , numarul coatelor  conductei de aer,nivelul de impuritate, diferenta temperaturii in sahta de ventilare etc. Avind in vedere acesti factori este necesar sa alegem productivitate cu rezerva 1,5-2 ori. Dupa oprirea plitei hota trebuie sa lucreze inca aprox.5 min pentru a scoate aburii si mirosul neplacut.

Fiecare hota FabianoSteel are 2 regimuri de lucru: regimul de excluderea aerului prin conducta de aer si regim recircularea. In primul regim aerul se arunca afara si este cel mai efectiv. Daca nu aveti posibilitate de a instala o conducta de aer calitativa, atuci puteti folosi hota in regim de recirculare. Este nevoie de a instala filtre adaugatoare din carbune si aerul care trece prin ele se va curati si se va intoarce inapoi la buctaria, in cazul dat productivitate hotei putin scade.

Este inca un parametru la care trebuie sa atrageti atentie cind alegeti o hota: nivelul de zgomot. Hotele cu sistem Silence+ au un nivel de zgomot scazut.

Pentru a calcula productivitatea hotei puteti folosi formula:

P = 12 х 1,5 х S х H

Aici: P – productivitatea hotei в м³/ora; S – suprafata bucatariei; H – inaltimea incaperii, 12 – numarul schimbarilor a aerului per ora, 1,3 – coeficient rezervei min (etaj, lungimea si numarul de coate conductului de aer numarul de impuritati a sahtei de ventilare) .
Exemplu pentru bucataria cu suprafata de 10 м². si inaltimea 2,7 м ( 10 х 2,7 х 1,3 х 12 = 421 м³/час)  prodctivitatea necesara este 421 м³/ora.